Relaxing photo masked by a leaf
Ralf Platvoet & Vanessa van der veen

Yoga & Anatomie

Namaste en welkom bij onze Yoga Anatomie Workshop!
Dit is niet zomaar een workshop; dit is een uitnodiging om dieper te duiken in het fascinerende rijk van het menselijk lichaam, waarin de kunst van yoga en de wetenschap van anatomie samenkomen.
Yogazen students
— introductie

Verdieping van Yoga door het Lichaam te begrijpen

Deze workshop is ontworpen voor yogabeoefenaars van alle niveaus, die nieuwsgierig zijn naar het begrijpen van hun lichaam op een dieper niveau en hoe het zich verhoudt tot de beoefening van yoga.

In deze workshop zullen we niet alleen de oppervlakkige structuren van het lichaam verkennen, maar ook de diepere werking van spieren, botten, gewrichten en zenuwen uitleggen. We zullen de anatomie van beweging verkennen, begrijpen hoe verschillende houdingen ons lichaam beïnvloeden en leren hoe we blessures kunnen voorkomen en onze yoga beoefening kunnen verbeteren door een dieper begrip van de anatomie.

De workshop is een mooie toevoeging op je yogabeoefening en geeft je een dieper inzicht en meer bewustwording in je lichaam.

— workshop informatie

Yoga en het Lichaam

In de botten, spieren en organen schuilt een verbazingwekkende complexiteit die het menselijk lichaam tot een waar wonder maakt. Onze anatomie workshop nodigt je uit om deze ingeniositeit te ontdekken, om te begrijpen hoe ons lichaam is ontworpen en hoe het functioneert op een niveau dat dieper gaat dan wat het oog kan zien.

We bespreken welke spieren en gewrichten worden geactiveerd in specifieke asana's (yogaposes) en hoe deze posities je lichaam kunnen versterken en stretchen. Door deze kennis kun je je yogapraktijk optimaliseren, omdat je een dieper begrip ontwikkelt van hoe elke houding je lichaam beïnvloedt.

Persoonlijke Begeleiding: Optimaliseer je Yoga Houdingen
Bij onze Yoga Anatomie Workshop streven we ernaar om elke deelnemer een gepersonaliseerde en verrijkende ervaring te bieden. We begrijpen dat iedereen uniek is en verschillende behoeften heeft in hun yogapraktijk. Daarom hebben we een toegewijd team van ervaren yogadocenten die tijdens de workshop persoonlijke begeleiding en correcties bieden om jouw yogahoudingen te optimaliseren.

Heb ik ervaring nodig?
Deze workshop is geschikt voor yogi's van alle niveaus, van beginners tot gevorderden. Het is ook zeer geschikt voor yoga-instructeurs die hun kennis willen verdiepen en hun studenten beter willen begeleiden.

Interactieve Workshop
Onze ervaren docenten zullen praktische inzichten delen en demonstraties geven, zodat je de verbinding tussen yoga en anatomie echt kunt ervaren. Je krijgt de gelegenheid om vragen te stellen en zo meer te weten kunt komen over de anantomie achter de yoga.

Ons team (klik voor informatie)
Vanessa van der Veen
Eigenaresse
Yogazen beoefent yoga sinds 2007 en is een onderdeel geworden van wie we zijn als bedrijf! Yoga herstelt en verzacht ons lichaam en geeft ons energie, kracht en soepelheid.
Madeleine Kemers
Instructrice
Mijn naam is Madeleine Kemers en met veel passie, aandacht en warmte geef ik Yin yogalessen. Doordat ik ervaren heb wat Yin yoga voor mij betekent, wil ik dat graag in alle rust en ruimte aan anderen meegeven.
Marieke Beens
Instructrice
Als oefentherapeut en yoga beoefenaar, combineer ik mijn kennis en ervaring om de balans in lichaam en geest van mijn cliënten te herstellen, waarbij ik regelmatig yoga houdingen en oefeningen in mijn praktijk toepas.
Lotte Pol
Instructrice
Als yogabeoefenaar ontdekte ik in 2009 de vele voordelen van yoga en meditatie, wat leidde tot mijn opleiding tot Raja yogadocent in 2012, gevolgd door certificering als yogadocent (E-RYT 500 yoga alliance) in 2016, waarna ik les ben gaan geven in Vinyasa, Yin en Hatha yoga.
— praktische informatie

Praktische informatie over de workshop

Datum en tijd

De workshop Yoga & Anatomie vindt plaats op 17 december 2023 van 14:00 tot 17:00 uur.

Docent

De workshop wordt verzorgd door manueel en fysiotherapeut Ralf Platvoet en yogadocente Vanessa van der Veen.

Locatie

Zaanstraat 22 in Enschede, Nederland.

Kosten

De kosten voor deelname bedragen €35 per persoon. Maximaal 10 deelnemers.
Vol = Vol, dus meld je snel aan want het aantal plekken is beperkt.

Andere

Neem zelf comfortabele kleding en sokken mee om in te oefenen. Vermijd strakke kleding. Wij zorgen voor yogamatten, kussens, dekens, blokken en bolsters om de houdingen te ondersteunen.

Heb je specifieke blessures of beperkingen, geef dit dan vooraf door zodat we daar rekening mee kunnen houden. Voor vragen over de workshop kun je contact opnemen via info@yogazen.nl.
— aanmelden

Meld je aan voor de Yoga & Anatomie workshop op 17 December

Deelname bedraagt €35,- per persoon, maximaal 10 deelnemers. Vol = vol, dus wees er snel bij!
Zijn er lichamelijke of geestelijke aandoeningen die van belang zijn voor je instructeur om te weten?
Bedankt! Je aanmelding is in goede orde ontvangen.
Wij sturen je binnenkort een bevestiging per e-mail, dus hou je inbox in de gaten.
Oeps. Er is iets fout gegaan bij het versturen van het formulier.